Helios - Oktomat

Oktomat SOS verloopHelios (D) produceert de Oktomat, een losstation voor Big Bags en Oktabins, dat zich kenmerkt door eenvoud en efficiƫncy. Big Bags en Oktabins kunnen volledig geleegd worden, zonder bemoeienis van een operator. Door de vibrerende zuigkop (optioneel oscillerend) tot de productoppervlakte te laten zakken en tegelijkertijd de liner of Big Bag op spanning te zetten, wordt de verpakking altijd vanuit het midden storingsvrij geleegd en kan de kop zich niet vastzuigen aan de wand. De Oktomaten kunnen eenvoudig zelf ter plekke gemonteerd worden en zijn in enkele uren operationeel.

De Oktomat is in principe in drie uitvoeringen leverbaar:

Oktomat ECO: Basis model, zuiluitvoering werkend met tegengewichten en elektrische vibrator in de zuigkop. Geschikt voor goed stromende granulaten. Goed toegankelijk van alle kanten.

Oktomat SOS: Zuiluitvoering met vibrerende en oscillerende zuigkop met pneumatische cilinders. Voor moeilijk stromende granulaten.

Oktomat classic: Portaal uitvoering met elektrische zuigkop en tegengewichten. Eenvoudig op verschillende plaatsen inzetbaar en wanneer extra spanning op de liner of Big Bag nodig is.

Ook heeft Helios een groot aantal opties voor de verschillende Oktomaten, zoals automatisch schakelen tussen twee Oktomaten, bijzondere zuigkoppen voor kleinere Big Bag inlaten of extra grote koppen voor de grotere volumes.