Artech Ultrasoon zeefreiniging

Ga terug

Ultrasoon zeefreiniging

 

 

Het ultrasoon systeem zorgt voor een efficiënte zeefreiniging gedurende het zeefproces, vooral bij kleine maaswijdtes. Hierdoor wordt de zeef efficiëntie en capaciteit verbetert. Het systeem kan aanvullend toegepast worden naast gebruikelijke reinigingssystemen als balklopreiniging.

 

 

 

Artech Ultrasonic Systems AG

De firma Artech Ultrasonic Systems AG uit Zwitserland produceert ultrasoon systemen voor verschillende toepassingen. Artech behoort tot de Crest Group Holding een specialist op het gebied van Ultrasoon systemen. Voor de stortgoed industrie heeft Artech een aantal nieuwe toepassingen ontwikkeld waarmee het mogelijk is te doseren, reinigen, uitstromen van silo’s en hoppers en reinigen van zeefdekken.

 

Door het opwekken van de hoogfrequente ultrasoon trillingen hebben diverse producten en stof  minder of geen neiging om te hechten aan het zeefgaas. Hierdoor stromen de fijne poeders beter door het zeefgaas.

 

Systeem

Op het zeefdek wordt het gaas niet alleen aan de rand gelijmd, maar ook aan de geleidingsring die de ultrasoon trillingen overbrengen op het gaas. De trillingen worden opgewekt door de convertor die buiten de zeefmachine gemonteerd is. Het signaal dat de convertor aanstuurt komt van de generator die aangesloten is op 220V. De frequentie van de trillingen is niet constant maar varieert in een bereik waar de amplitude maximaal is tussen de 30 en 38 kHz. Door deze variatie wordt voorkomen dat er  zogenaamde hot spots ontstaan. Daarnaast kan de generator een continue of pulserend signaal genereren.

 

 1.     Frame van zeefdek

2.     Ultrasoon generator

3.     HF Kabel

4.     Convertor

5.     Ultrasoon geleider

6.     Geleidingsring

7.     Bevestiging van de geleidingsring

 

 

De generatoren werken op 220V, leveren maximaal 200 Watt en kunnen eventueel extern aangestuurd worden. Eventueel kan het systeem geleverd worden conform ATEX 22.

 

 

 

Afhankelijk  van de toepassing is het mogelijk om deze extern aan te sturen en eventueel is het mogelijk om met 1 generator meerdere convertors aan te sturen.


 

Voordelen

·         Geschikt voor zeefdekken met een draaddikte tot 0,4mm

·         PPS/SPS/PCL aansluitingen voor externe aansturing

·         ATEX zonering 20 intern en 22 extern mogelijk

·         Toepasbaar op diverse zeefmachines

·         Eenvoudig aan te brengen en te installeren

·         Verhoogde capaciteit en een betere efficiëntie

·         Doordat de convertor buiten de machine geplaatst is geen gevaar voor contaminatie

·         1 generator kan meerder convertors aansturen.