Payper air packer

Ga terug
PFG-10

PFG-10 Airpacker

De PFG-10 airpacker is special ontworpen voor het verpakken van poeders of kleine granulaten in ventielzakken. Product wordt voor het in de zak gaat geflu├»diseerd zodat et goed stroomt.  Deze machine is eenvoudig doch robuust gefabriceerd en kent een groot toepassingsgebied in de chemische industrie, mineralen en bouwstoffen industrie, maar ook voeders en e.d. Producten als PVC poeder, harsen en vette producten, die gevoelig zijn voor wrijving (een groot probleem als deze gevuld worden met een schroef) worden perfect verpakt met deze vulmachine door de afwezigheid van door het ontbreken van een schroef>
De PFG-1O air packer bestaat in principe uit een weegsysteem en een luchtkamer met een klep voor de producttoevoer en afvoer, en kleppen voor de, luchttoevoer en afvoer.

De machine heeft weinig bewegende delen, alleen de pneumatisch gedreven kleppen. Het ontbreken van aandrijvingen en bijbehorende lagering  zorgen voor een minimale onderhoudspost en  de airpacker kan door de benedendeksel te openen eenvoudig gereinigd worden, waardoor contaminatie tussen partijen voorkomen kan worden.

De airpacker kan in een automatische uitvoering geleverd worden, waarbij de zakken automatisch opgestoken worden of in een manuele uitvoering waarbij de zakken door de operator opgestoken worden. Daarnaast kunnen de zakken op verschillende manieren geseald worden en is het mogelijk voor een hogere capaciteit meerdere airpackers naast elkaar te gebruiken.