Pelletron DeDuster mini

Ga terug
Pelletron heeft wereldwijd reeds honderden kleine P1 and P5 series DeDusters® geleverd aan kunststof verwerkende bedrijven, zoals spuitgietbedrijven. Door de toegenomen vraag naar een flexibele DeDuster® die zowel grotere als kleine hoeveelheden materiaal heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe DeDuster®, de nieuwe RC-DeDuster® met CentraCone™ technologie.

Deze nieuwe DeDuster® is ontworpen om de succesvolle P1 and P5 series te vervangen. Het nieuwe ontwerp heeft dezelfde inbouwhoogte als de P1 DeDuster®, ca. 300mm, maar kan de capaciteit van een P5 DeDuster®, tot ca. 250 kg per uur.

THE CentraCone™ TECHNOLOGY:
•   Lagere inbouwhoogte bij hogere capaciteit
•   Verwijdert stof en engelenhaar
•   Lager energie en lucht verbruik
•   Variabele debieten van ca. 5kg/uur tot ca. 250kg/h

De RC-DeDuster heeft ook een elektromagnetische spoel, die statische aantrekkingskracht tussen het stof en het materiaal verstoort, waardoor stofdeeltjes tot kleiner dan 1 micron worden verwijderd. Het materiaal stroomt door de inloop trechter in de DeDuster®. De in hoogte verstelbare trechter verdeelt het materiaal gelijkmatig over het centrale conische wasdek, de CentraCone™, en zorgt voor een goede productverdeling. De reinigingslucht van de efficiënte blower, wordt door de gaten en sleuven van de wasdekken geblazen voor de efficiënte verwijdering van stof en engelenhaar. Na het wasdek komt het materiaal in de venturizone. Hier worden engelenhaar en de grotere stofdelen verwijderd.  De luchtsnelheid in deze zone kan geregeld worden om het meevoeren van goed materiaal in de stof stroom te minimaliseren.

XP5-DeDuster
Voor productstromen tot 500 kg levert  Pelletron een XP5-DeDuster. Deze DeDuster kan tot 500 kg per uur ontstoffen en is door zijn grotere inlaat tevens zeer geschikt voor het verwijderen van grote plukken engelenhaar. Alhoewel de inbouwhoogte iets hoger is ten opzichte van de RC-DeDuster , is deze slechts 53cm. XP5-DeDuster heeft een vierkante kast en een doorzichtig frontpaneel.  

Het afgevoerde stof en engelenhaar wordt bij de RC-DeDuster in een filter van de transportlucht gescheiden, die daarna via de blower weer naar de DeDuster® wordt gevoerd. Bij een XP5-DeDuster gebeurd dit in de regel met een cycloon en een filter.

Pelletron levert  de systemen compleet inclusief de blower, filter en flexibele slangen om het delen met elkaar te verbinden.